Cara Menjana Wang Dalam Talian: 33 Cara Menjana Wang Sekarang


Cara menjana wang dalam talian: Dengan ekonomi dalam kegawatan dan pemberhentian membuat tajuk utama, ini adalah soalan yang banyak orang tanya sekarang, ketika mereka mencari aliran pendapatan baru. Tetapi orang yang paling bijak tahu bahawa menjana wang dalam talian adalah cara terbaik untuk melepaskan anda dari 9-ke-5 dan memberi anda kebebasan untuk mengembara ke dunia atau tinggal di mana sahaja yang anda suka.

Ambil Rita Ting-Hopper, pendatang dari Hong Kong yang merupakan yang pertama dalam keluarganya pergi ke kolej. Bekas peguam itu adalah pengasas Festi, sebuah syarikat permulaan teknologi pengguna baharu yang membantu orang ramai berkongsi dan mengewangkan bakat mereka—daripada pengajar yoga dan tarian yang menganjurkan kelas di Zoom semasa mereka dalam perjalanan ke ibu-ibu tinggal di rumah yang menawarkan kelas yoga belakang rumah kepada chef selebriti mencipta pengalaman masakan yang unik.

Menurut Ting-Hopper, idea-idea itu tidak berkesudahan dan beberapa pengguna telah memperoleh lebih dari $ 30,000. “Kami telah belajar bahawa mengikuti minat anda boleh membawa kepada pekerjaan sendiri dan bukannya pengangguran,” katanya.

Festi hanyalah satu contoh ekonomi dalam talian baharu yang telah saya dokumenkan sejak beberapa tahun kebelakangan ini (anda boleh melihat laporan dari 2022, 2021, 2020 dan 2019). Untuk tahun 2023, saya pergi luas dengan idea-idea yang terdiri daripada asas hingga mengejutkan.

Oleh itu, baca terus untuk mengetahui beberapa penyelesaian baru yang menarik untuk menjana wang dalam talian – sama ada anda ingin menjana wang dari rumah atau mencari cara untuk mendapatkan wang dan mengembara ke dunia.

Alat untuk membantu menyokong ekonomi pencipta dan ekonomi gig, Festi adalah cara yang mudah, cepat dan bebas untuk mendapatkan wang. Menggunakan platform pembayaran Festi, pencipta boleh mengenakan bayaran untuk kelas dalam talian dari mana sahaja pada bila-bila masa. “Sebagai contoh, jika anda seorang pengajar kecergasan dan menyedari bahawa anda mempunyai satu jam untuk bersenam pada penghujung hari (atau keesokan harinya), anda boleh menghantar senaman pop timbul (secara peribadi atau menerusi Zoom) dan mengenakan bayaran kepada orang ramai untuk menyertai anda,” kata pengasas Rita Ting-Hopper. Dua pengguna teratas adalah adik-beradik Bolivia Jaz dan Gabriela, yang menghantar kelas kecergasan tarian intensiti tinggi. “Dengan Festi, anda boleh mengubah sebarang idea menjadi perniagaan dengan menyiarkan tawaran anda dalam beberapa minit,” kata Ting-Hopper. “Tidak perlu membuat laman web, memikirkan sistem pembayaran atau mengejar Venmos untuk dibayar.”

2. Buat muzik

Mempunyai bakat muzik? Lihat Songfinch, yang membolehkan sesiapa sahaja menjana wang dengan menulis dan menghasilkan muzik. Ditubuhkan pada tahun 2016, Songfinch disokong oleh nama industri besar termasuk The Weeknd, Quincy Jones dan Doja Cat. Begini cara ia berfungsi: Orang ramai boleh memesan lagu satu-of-a-kind yang diperibadikan daripada artis Songfinch, dari jingle hari jadi hingga lagu percutian hingga odes ulang tahun. Penulis lagu bekerja pada garis masa mereka sendiri dan mengekalkan hak penuh untuk semua yang mereka buat. Sesetengah artis Songfinch telah dapat memperoleh sehingga $ 80,000 dalam satu tahun.

3. Menjadi pembantu maya

Sebagai pembantu maya, anda boleh menawarkan perkhidmatan pentadbiran, teknikal atau kreatif kepada pelanggan dari keselesaan rumah anda sendiri. Dan teka apa—ia membayar dengan baik. Anda boleh mencari peluang pekerjaan pembantu maya melalui laman web seperti Flexjobs, Pembantu Maya 24/7 dan Tangan Mewah.

4. Tulis buku

Sama ada anda membakar untuk menulis novel Amerika yang hebat seterusnya atau hanya mempunyai idea untuk e-buku yang akan mengajar seseorang bagaimana melakukan sesuatu, lebih mudah untuk menulis buku daripada yang anda fikirkan. Sudah berlalu hari-hari ejen dan penerbit buku. Hari ini, penerbitan diri telah menjadi mudah dan menguntungkan, terima kasih kepada laman web seperti Barnes & Noble Press (perkhidmatan percuma yang membolehkan anda menjual cetakan atau ebook kepada berjuta-juta pembaca),Blurb (yang membantu anda membuat, mencetak dan menjual buku foto berkualiti profesional) dan Lulu (platform cetak berdasarkan permintaan dengan alat percuma untuk membantu membuat, menerbitkan dan menjual cerita anda).

5. Menawarkan perkhidmatan bebas

Menulis, mengedit, reka bentuk grafik, pengekodan, pemasaran digital, kerja pentadbir—apa sahaja kemahiran yang anda ada, pilihannya tidak berkesudahan apabila ia berkaitan dengan freelancing. Tetapi bagaimana untuk mendapatkan perkataan di luar sana? Anda boleh menawarkan perkhidmatan kepada pelanggan di seluruh dunia dengan mudah melalui beberapa laman web yang membolehkan pengguna menikmati kebebasan dan fleksibilitiWriting, mencari kerja bebas dari mana sahaja di seluruh dunia untuk mengembangkan jenama anda – dan impian anda. Beberapa penyelesaian bakat dalam talian terbaik untuk menghubungkan perniagaan dengan freelancer termasuk Fiverr, Upwork, Freelancer dan Bekerja Tidak Bekerja.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *